Bahan - Bahan
A
1 cawan air suam
1 sudu besar susu pekat
4 sudu besar gula
2 sudu besar yis
B
4 cawan tepung roti
1 sudu kecil pelembut roti
2 sudu besar mentega
1 biji telur
1 sudu susu tepung
Cara - Cara
1. Bancuh bahan A sampai berbuih.
2. Campurkan semua bahan B dalam mangkuk besar dan gaul sehingga rata.
3. Tuangkan bahan A ke dalam Bahan B. Uli sehingga tidak elastik dan tidak melekat di tangan.
4. Rehatkan lebih kurang 1 jam atau dua kali ganda berkembang.
5. Timbang doh 20 gram.
6. Susun dalam loyang.
7. Rehatkan 30 minit.
8. Panaskan oven. Bakar pada suhu 180 degC selama 20=25 minit.
9. Apabila roti sejuk, sapu butter dan taburkan gula halus mengikut citarasa masing - masing.
No comments:
Post a Comment